MIÉRT ÁZIK A PELENKA - HOGYAN MŰKÖDIK A MOSHATÓ PELENKA?

Miért ázik a pelenka? 

Ázik a pelus, mi a megoldás?




  • Talán babád kinőtte a pelenkabetét nedvszívóképességét?
  • Lehet, hogy a babád “kinőtte” az eddig használt mosható pelenka betéteket. Ez gyakran előfordul az újszülött pelenka és az egyméretes pelenkacsere váltás között. 
  • Lehet, hogy itt az ideje, hogy pelenkaméretet válts és kipróbáld az egyméretes Baby Elsa pelenkákat!
  • Cseréld a pelenkát gyakrabban. A mosipelust minden 2-3 órában cserélni kell, különben ázni fog a pelus.
  • Használj extra boostert, tubózd fel a pelenkát, használj extra nedvszívó betétet! A Baby Elsa Pamut kender betét nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkezik, boosternek kiváló, próbáld ki te is!


Nézd meg, hogy a pelenka a babádra mindenhol tökéletesen passzol-e?


  • A legtöbb átázást a baba lába és a pelenka közti hely okozza. Még a combszárnnyal nem rendelkező pelusoknak is fel kell símulniuk a babára. A megfelelő patentokat kell kiválasztanod vagy a tépőzáras pelenkáknál a tépőzárat olyan szorosra kell állítanod, hogy a pelenka gumírozása a baba combjára símuljon. Úgy, hogy még 2 ujjad nyugodtan beleférjen a pelenka és a baba combja közé. Tehát ne legyen túl szoros!

 

  • Ha a pelenka túl laza, akkor gyakran a pelenka a baba hátánál fog ázni. Találd meg a megfelelő patentot ill. állítsd be a tépőzárat úgy, hogy a mosható pelenka rásímuljon a baba fenekére. A két ujjunkkal itt is letesztelhetjük, hogy jól beállítottuk-e a méretet. Általában a mosipelus kb. Köldökmagasságig vagy 1-2 ujjnyival a köldök alá kell hogy érjen a legoptimálisabb esetben.


  • Ellenőrizd, hogy tényleg a megfelelő méretállító patentokat választottad-e a baba méretéhez, súlyához képest. Ha úgy tűnik, hogy a pelenka felső része gyűrődik, akkor lentebbi patentot kell választanod. Ha a mosipelus nagynak tűnik a babán és a lába és a pelenka közt sok a hely, akkor viszont fentebb kell patentolnod a pelenkát, azaz a kisebb méretezés megfelelő.


  • Túl sok nedvszívó betét használata is okozhat átázást. Ez gyakori hiba a mosható pelenkázás során. A túlzott nedvszívó réteg használata miatt a pelenka túl nagy lesz és a combszárny, ill. a pelenka gumirozása nem fog illeszkedni a baba lábához, ezzel átázást okozva. A kevesebb sokszor több!


  • Válassz inkább egy jó nedvszívású pelenkabetétet. Ha mikroszálas betétet használsz, amely gyorsan magába szívja a nedvességet de mégsem annyit, amennyit a Baby Elsa pamut kender betétei. A mosipelus túlturbózását el lehet kerülni, ha minőségi pelenka betéteket vagy boostereket használsz. NÉZD MEG NEDVSZÍVÓ PELENKABETÉTEINKET


Sokat pisilő babák


  • Nagyon sok baba tartogatja a pisilést és egyszerre nagyon sokat pisil. Frusztráló lehet az mosi anyukáknak mert ez igen gyakran átázáshoz vezethet. Próbálj meg extra boostereket használni (használd kiegészítés képpen a zsebes pelenkák hosszabb betétjét), amelyeket megfelelően hajtva, kivédheted ezt a problémát. 


  • Ha egy kisfiú babád van, akkor a pelenka elejére kell plusz réteget hajtanod, ha pedig kislány babád van, akkor a középső részen lesz szükséged dupla rétegre. A leggyorsabb nedvszívású réteget helyezd legfelülre, ami a baba bőréhez illeszkedik.

 A PUL réteg átázik


  • A PUL (Polyurethane Laminate) réteg egy vízzáró réteg, amely nem engedi ki a mosható pelenkából a nedvességet. Ha viszont sérült, akkor nem fogja a nedvességet magába tartani.

 

 

  • Először is ellenőrizd a pelenkát, hogy látsz-e rajta repedéseket, szakadásokat. Leginkább a combguminál találhatsz ilyet. A tönkrement pul anyag mindig átázáshoz fog vezetni. Tehát soha ne használj olyan AIO pelenkát, zsebes pelenkát vagy pelenka külsőt, ami sérült. 

 

 

Ha a mosható pelenkád átázik ne ess kétségbe és ne add fel! Szülőnek lenni nem könnyű feladat és mindenkinek gyakorlatra van szüksége. Ez a mosható pelenkázásra is érvényes. Ha pelenka átázás problémád van, ne ess kétségbe, nézd át a fenti listát és probáld meg megtalálni a probléma okát!

 

Kellemes pelenkázást!

 

Fedezd fel a kétfunkciós BABY DUO mosható pelenkáinkat!

← Régebbi posztok Újabb posztok →